تجاری‎سازی صنعت گردشگری ورزشی ایران: رویکرد کیفی - عبداللهی اعظم; رمضانی نژاد رحیم; نادری نسب مهدی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار, 2022)
هدف: هدف از این پژوهش ارائه چارچوبی برای تجاری‎سازی صنعت گردشگری ورزشی ایران بود. روش‌شناسی: روش این تحقیق از نوع کیفی، از نظر هدف کاربردی میباشد. جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان حوزه توریسم. ورزش بودند. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری به‌صورت هدفمند و دردسترس نمونهگیری و نظرخواهی گردید (14 نفر). ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانهای نظامند و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی ابزار با استفاده از روشهای رواییسنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی، ضریب کاپا). از روش کدگذاری و چارچوببندی مفهومی برای تحلیل یافتهها استفاده گردید. یافته‌ها: چارچوب تحلیلی ارائه شده در 11 منظر کلی چارچوببندی شدند که شامل روند بین‌المللی توریسم ورزشی، توسعه ملی ورزش و گردشگری، اکوسیستم ملی کارآفرینی و تجاری، پیشرانها و محرکها، محدودیتها و چالشها، فرایندهای تجاریسازی، راهبردهای تجاریسازی، قابلیت‌های توسعه عرضه، ظرفیتهای تأمین تقاضا، پیامدهای سطح خرد و پیامدهای سطح کلان بود. نتیجه‌گیری: در نهایت با توجه به نتایج پژوهش جهت کاربست یافتههای این پژوهش و برای توسعه و ارتقای صنعت گردشگری ورزشی لازم است روابط ترسیم شده بین عوامل بر حسب نقش آن‌ها در فرایند تجاری‌سازی صنعت گردشگری ورزشی موردنظر قرار بگیرد و با توجه به این عوامل و نقش آنان در این فرایند، استراتژیهای لازم برای موفقیت بیشتر تجاری‌سازی صنعت گردشگری ورزشی بکار گرفته شوند.