شناسایی و تبیین عوامل موثر بر مشارکت کاذب در تصمیم‌گیری مدیران سازمان‌های دولتی ایران - کریمی رستم; شیری اردشیر; شاکری رویا; خلیلی کرم (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار, 2022)
هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر مشارکت کاذب در تصمیم‌گیری مدیران در سازمان‌های دولتی بود. روش‌شناسی: روش تحقیق کیفی و مبتنی بر نظریه‌پردازی داده بنیاد می‌باشد. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته استفاده شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی‌انجام گرفته است. نمونه‌گیری به روش نظری و با بهره مندی از تکنیک‌های هدفمند (قضاوتی) و گلوله برفی (زنجیره ای) صورت پذیرفته که بر مبنای آن 15 مصاحبه با خبرگان سازمان‌های دولتی ایران به عمل آمد. نتایج تحلیل داده‌های به دست آمده از مصاحبه‌ها طی فرآیند کدگذاری باز، محوری و انتخابی و با استفاده از نرم افزار MAXQDA 2018 انجام شد. یافته‌ها: عوامل مشارکت کاذب در تصمیم گیری مدیران بر مبنای نظریه‌پردازی داده بنیاد شامل 6 بعد و ﻃﻲ اﻳﻦ ﻓﺮآﻳﻨﺪ ﺗﻌﺪاد 110 ﻛﺪﺑﺎز، 26 ﻣﻔﻬﻮم و 12 ﻣﻘﻮﻟﻪ اﺳﺘﺨﺮاج گردید. نتایج کدگذاری نشان داد که عوامل علی از دو مقوله فساد سازمانی و انحرافات قانونی؛ عوامل زمینه‌ای از سه مقوله عوامل فردی، عوامل سازمانی وعوامل اجتماعی؛ عوامل مداخله‌ای از دو مقوله عوامل برون سازمانی و عوامل درون سازمانی تشکیل شده است. عوامل راهبردی نیز از دو مقوله نظام مدیریت منابع انسانی و بهبود مدیریت تشکیل شده است. نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های پژوهش مهم ترین راهبرد در راستای رسیدن به اهداف پژوهش نهادینه سازی نظام مدیریت منابع انسانی و بهبود مدیریت است. لذا پیشنهاد می‌شود جهت نهادینه سازی فرهنگ مشارکت سازمانی در سازمان‌های دولتی، خبرگان هر بخش را مشخص نموده و با استفاده از تجربیات آن‌ها بهترین راهبردها را جهت پیاده‌سازی مشارکت سازمانی در دستور کار قرار دهند.