بررسی تأثیر استفاده از دستگاه تلفن همراه نسبت به رایانه بر قضاوت سرمایه‌گذاران - مهرجو حمید; فولادی مسعود; فرهادی مریم (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار, 2025)
هدف: هدف این تحقیق بررسی تأثیر استفاده از دستگاه‌های تلفن همراه در مقایسه با رایانه‌ها بر قضاوت سرمایه‌گذاران می‌باشد. روش‌شناسی: این مطالعه از نوع تحقیق توصیفی و پیمایشی بوده و با استفاده از روش‌های کیفی داده‌ها را از فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری رشته حسابداری و مدیریت مالی در استان اصفهان جمع‌آوری کرده است. حجم نمونه با نرم‌افزار جی‌پاور نسخه 3/1 تعیین شده و شامل 52 پاسخ‌دهنده به دو زیرگروه رایانه‌ای (26 نفر) و تلفن همراه (26 نفر) می‌باشد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های محقق‌ساز جمع‌آوری شده و تحلیل آماری با روش آنالیز واریانس یک‌طرفه و شاخص مجذور اِتا انجام شده است. یافته‌ها: نتایج نشان داد که پاسخ‌دهندگان زیرگروه تلفن همراه نمرات قضاوت بالاتری نسبت به زیرگروه رایانه اختصاص داده اند. آزمون آنالیز واریانس نشان داد که تفاوت‌های میان دو زیرگروه به صورت آماری معنی‌دار (p < 0/05) است. همچنین، فرضیات پیش‌فرض آزمون آنالیز واریانس تایید شده و نشان داد که استفاده از کامپیوتر می‌تواند قضاوت سرمایه‌گذاران را بهبود بخشد. نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان می‌دهد که استفاده از کامپیوتر نسبت به رایانه‌ها تأثیر مثبت و معنی‌داری بر قضاوت سرمایه‌گذاران دارد. یافته‌ها با مطالعات پیشین همخوانی دارد و اهمیت نقش فناوری‌های نوین در فرآیند تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران را برجسته می‌کند. این نتایج می‌تواند به توسعه استراتژی‌های بهینه‌تر برای سرمایه‌گذاران و ارائه‌دهندگان خدمات مالی کمک کند.