طراحی مدل عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین لارج با استفاده از روش نظریه‌پردازی داده بنیاد - قاسمی فرشته; معافی مدنی سیدمهدی; حاجی کریمی بابک; عسگری فرید (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار, 2025)
هدف: هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین لارج با استفاده از روش نظریه‌پردازی داده بنیاد می‌باشد. روش‌شناسی: این پژوهش کاربردی بوده و از نظر چگونگی گردآوری داده‏های موردنیاز، در گروه «تحقیق کیفی» طبقه‏بندی می‏شود. برای این منظور داده‏های از طریق انجام مصاحبه نیمه ساختمند با مشارکت‌کنندگان و تحلیل محتوا گردآوری می‌شود. جامعه آماری این پژوهش کلیهی مدیران و خبرگان این حوزه است. نمونهگیری نیز به‌صورت نظری که نوعی نمونهگیری هدفمند است انجام‌شده و تا رسیدن مقوله‌ها به اشباع نظری ادامه مییابد. یافته‌ها: پس از انجام فرایند کدگذاری باز با دسته‌بندی مفاهیم استخراج‌شده درمجموع 167 کدباز استخراج شد. در ادامه به کدگذاری محوری و انتخابی پرداخته‌شده و 26 کد محوری استخراج شد. کدگذاری‌های انتخابی شامل عوامل علی، عوامل زمینه‌ای، عوامل مداخله‌گر، راهبردها و پیامدها می‌باشد و مقوله محوری را نیز زنجیره تأمین لارج دربرمی گیرد. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق می‌تواند برای مدیران و تصمیم‌گیرندگان در حوزه مدیریت زنجیره تأمین مفید باشد، زیرا به درک بهتری از چالش‌ها و فرصت‌های موجود در این حوزه کمک می‌کند. همچنین، پیشنهاد می‌شود که پژوهش‌های آتی با استفاده از روش‌های ترکیبی (کیفی و کمی) به بررسی دقیق‌تر این عوامل و تأثیرات آن‌ها بپردازند تا امکان توسعه مدل‌های کاربردی‌تر فراهم شود.