تحلیل چند سطحی از عوامل علّی هویت حسابداران بخش عمومی - کریمی فاروق; پاک مرام عسگر; شاه ولی زاده عادل; بابایی قادر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار, 2022)
هدف: پژوهش حاضر با هدف ارائه یک تحلیل چند سطحی از عوامل علّی هویت حسابداران بخش عمومی انجام شد که از لحاظ هدف، از نوع تحقیقات بنیادی و از نظر نوع روش، روش تحقیق آمیخته محسوب می‌گردد. روش: ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل مصاحبه و تحلیل محتوای مقالات و پرسشنامه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، خبرگان حوزه حسابداری بودند که از روش نمونه‌گیری هدفمند در مصاحبه 13 اشباع نظری حاصل شد. برای تحلیل داده‌ها از نرم افزار Max QDA و Excel استفاده شده است. پس از اتمام مصاحبه‌ها و کدگذاری‌های ابتدایی و محوری و استخراج مدل از روش دلفی فازی برای غربالگری نهایی کدها مستخرج از مصاحبه استفاده شد. به همین منظور پرسشنامه‌ای شامل 14 شاخص هویت حسابداران بخش عمومی مستخرج از مصاحبه‌ها، در اختیار اعضای گروه خبره قرار گرفت. نتایج دلفی فازی، مورد تأیید و اجماع خبرگان قرار داد که می‌توانند تبیین کننده هویت حسابداران بخش عمومی، باشند. در ادامه از مدل ساختاری - تفسیری برای ترسیم ارتباط متقابل و سطح بندی متغیرها استفاده شد. یافته ها: با توجه به نتایج، سطح شش به عنوان تاثیرگذارترین سطح میباشد. سطح یک نیز به عنوان تاثیرپذیرترین سطح انتخاب میشود که چهار شاخص در آن است. همچنین شاخصهایی که در یک سطح هستند بر روی یکدیگر تاثیر متقابل و دوبه دو دارند. نتیجه‌گیری: هویت حسابداران بخش عمومی تحت تأثیر عوامل چندسطحی قرار دارد که تعامل متقابل میان این عوامل می‌تواند درک جامع‌تری از هویت حرفه‌ای و توسعه آن در این حوزه فراهم کند.