طراحی مدل تجاری‌سازی فرش ساروق استان مرکزی با رویکرد نظریه داده‌بنیاد - اکبری حسن; صادقی مهرداد; شاه طالبی بدری (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش طراحی یک مدل جامع و بومی برای تجاری‌سازی فرش ساروق استان مرکزی بر اساس تجارب و دیدگاه‌های خبرگان دانشگاهی و اجرایی است. روش‌شناسی: پژوهش از نظر هدف بنیادی–کاربردی و از نظر رویکرد کیفی است و با بهره‌گیری از راهبرد نظریه داده‌بنیاد انجام شد. داده‌ها از طریق ۱۵ مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با خبرگان صنعت فرش، مدیران اجرایی و اعضای هیئت علمی مرتبط، با روش نمونه‌گیری گلوله‌برفی گردآوری گردید. تحلیل داده‌ها طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی و بر اساس الگوی پارادایمی اشتراوس و کوربین انجام شد. یافته‌ها: نتایج تحلیل استنباطی کیفی نشان داد که مدل تجاری‌سازی فرش ساروق متشکل از ۳۲ مقوله فرعی در قالب شش مقوله اصلی است که شامل شرایط علی، پدیده محوری، راهبردها، شرایط زمینه‌ای، عوامل مداخله‌گر و پیامدها می‌باشد. ثبات اقتصادی، نیروی انسانی متخصص، آموزش، شایسته‌سالاری مدیریتی، جایگاه نهادی مرکز ملی فرش و رشد و توسعه مبتنی بر برندسازی، مهم‌ترین مؤلفه‌های تعیین‌کننده مدل شناسایی شدند. نتیجه‌گیری: مدل ارائه‌شده می‌تواند به‌عنوان چارچوبی راهبردی برای احیاء، تقویت رقابت‌پذیری و توسعه پایدار فرش ساروق در بازارهای داخلی و بین‌المللی مورد استفاده سیاست‌گذاران و فعالان صنعت فرش قرار گیرد.