رتبه بندی شاخص‌خاص ارزیابی حمل و نقل پایدار مبتنی بر شبکه اجتماعی (توییتر) - فرهمند, مریم; شکوه یار, سجاد; فرحبخش , ندا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این مطالعه با هدف رتبه‌بندی شاخص‌های کلیدی پایداری در حمل‌ونقل شهری با استفاده از داده‌های استخراج‌شده از توییتر و روش دلفی برای اعتبارسنجی کارشناسی انجام شده است. روش‌شناسی: مطالعه در دو مرحله انجام شد: ابتدا داده‌های توییتر با استفاده از کلیدواژه‌ها و هشتگ‌های مرتبط در دو دوره زمانی (سپتامبر 2020 تا آوریل 2021 و فوریه تا آوریل 2023) جمع‌آوری شد که منجر به گردآوری 55,340 توییت مرتبط شد. تحلیل احساسات برای طبقه‌بندی توییت‌ها به دسته‌های مثبت، منفی و خنثی انجام شد. در مرحله دوم، روش دلفی با مشارکت 32 کارشناس حمل‌ونقل به‌کار گرفته شد تا 13 مسئله کلیدی در حمل‌ونقل پایدار شناسایی و با استفاده از مقیاس لیکرت پنج‌درجه‌ای بر اساس اهمیت رتبه‌بندی شوند. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که "بالابودن هزینه‌های حمل‌ونقل" با میانگین 4.75 از 5 مهم‌ترین چالش شناسایی شده است. "آلودگی هوا" و "ترافیک" به‌ترتیب با میانگین‌های 4.719 و 4.688 در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. سایر چالش‌ها شامل "هزینه بالای سوخت"، "نبود جای پارک"، "شرایط نامناسب خودروها"، "مهارت ناکافی رانندگان" و "حقوق ناکافی رانندگان" بودند. تحلیل احساسات نشان داد که ابعاد زیست‌محیطی و اقتصادی، به‌ویژه هزینه‌ها و آلودگی، بیشترین نگرانی کاربران را ایجاد کرده‌اند، در حالی که عوامل اجتماعی مانند رفتار رانندگان و نظافت خودرو نظرات متفاوتی را برانگیختند. نتیجه‌گیری: مطالعه چالش‌های چندبعدی در دستیابی به حمل‌ونقل پایدار را برجسته می‌کند و نشان می‌دهد که عوامل اقتصادی مانند هزینه‌ها و مسائل زیست‌محیطی نظیر آلودگی هوا از جمله نگرانی‌های اصلی هستند. نتایج بر لزوم اجرای سیاست‌های هدفمند، نظیر یارانه‌ها، توسعه فناوری‌های سبز و کمپین‌های آگاهی‌بخشی عمومی برای ارتقای پایداری در حمل‌ونقل شهری تأکید دارد.