ارائه مدل حسابداری مدیریت استراتژیک جهت بهبود بهره وری شرکت با رویکرد ساختاری تفسیری - رادفرنیا, مریم; گیلانی نیای صومعه سرائی, بهنام; صمدی لرگانی, محمود; پورعلی, محمدرضا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف ارائه مدل حسابداری مدیریت استراتژیک جهت بهبود بهره‌وری شرکت با رویکرد ساختاری تفسیری انجام شده است. روش‌شناسی: این تحقیق از روش تحقیق کیفی و مدل‌سازی ساختاری تفسیری (ISM) برای توسعه مدل استفاده کرده است. نمونه‌گیری به روش هدفمند و با تکنیک گلوله برفی انجام شد و داده‌های مورد نیاز از طریق مصاحبه‌های عمیق و پرسشنامه از میان خبرگان حوزه تحقیق، شامل اساتید دانشگاهی با مدرک دکتری و متخصصین حسابداری مدیریت با بیش از ۱۰ سال سابقه کاری، گردآوری گردید. سپس داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از روش مدل‌سازی ساختاری تفسیری تحلیل شد.  یافته‌ها: نتایج تحلیل داده‌ها نشان داد که شش عامل شامل مدیریت عملکرد حسابداری مدیریت استراتژیک، مدل‌های تجاری حسابداری مدیریت استراتژیک، فناوری اطلاعات حسابداری مدیریت استراتژیک، فرهنگ سازمانی حسابداری مدیریت استراتژیک، مدیریت منابع انسانی مدیریت استراتژیک و محیط اقتصادی و تجاری حسابداری مدیریت استراتژیک تأثیر قابل توجهی بر بهبود مزیت رقابتی و در نهایت ارتقای بهره‌وری شرکت دارند. نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که اتخاذ رویکرد حسابداری مدیریت استراتژیک و توجه به عوامل کلیدی شناسایی‌شده می‌تواند به سازمان‌ها کمک کند تا عملکرد خود را بهینه‌سازی کرده و بهره‌وری را افزایش دهند. نتایج این تحقیق می‌تواند مبنای تصمیم‌گیری‌های مدیریتی و استراتژیک در جهت بهبود بهره‌وری و ایجاد مزیت رقابتی پایدار برای شرکت‌ها باشد.