طراحی و تدوین مدل قابلیت های بازار یابی با رویکردآینده پژوهشی در صنایع پتروشیمی - شهبازی, حسین; نیکی اسفهلان, حکیمه; عالی, صمد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف از این تحقیق ، رویکردآینده پژوهشی قابلیتهای بازار یابی صنایع پتروشیمی.است.اين پژوهش یک پژوهش  کاربردي بوده که با روش آمیخته (کمی و کیفی) انجام شده است ،از روش آینده پژوهی استفاده نموده است.  همچنین روش این پژوهش توسعه ای می‌باشد دربخش کیفی نوع تحقیق کاربردی بوده که از روش اکتشافی – توصیفی انجام  گرفته است. جامعه آماری این تحقیق شامل ،جامعه آماری مقالات برای فراترکیب ،جامعه و نمونه آماری بخش کمی و کیفی بوده است. در بخش کیفی جامعه آماری عبارت است اساتید دانشگاهی ،مدیران و مسئولان صنایع پتروشیمی به تعداد 30 نفر بوده که به روش هدفمند و قضاوتی 20 نفر  تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب  شدند.از آمار توصيفي و آمار استنباطي با نرم افزارهاي اس پی اس اس وونسیم ، استفاده شده است. جهت بررسي ويژگي‌هاي جمعيت شناختي جامعه آماري، از آمار توصيفي و تحليل واريانس استفاده شده است .نتایج تجزیه و تحلیل داده ها در بخش فراترکیب نشان داد که، ابعاد 6 گانه  قابلیتهای راهبردی ، قابلیتهای عملیاتی ،قابلیتهای خلق ارزش ،تحقیق و توسعه ،قابلیت حس گری بازار و قابلیتهای تحلیلی بازار  شناسایی شدند . سپس آینده های موجود در قالب آینده ممکن ،آینده خوش بینانه و آینده بد بینانه به کمک گروه کانونی مشخص شدند . با روش آینده پژوهی تعداد 9 سناریو شناسایی شد. این سناریو ها عبارتند ازسناریو1: کاهش ضعف برنامه ریزی بازاریابیسناریو2: بهبود تحقیقات بازاریابیسناریو3: بهبود  قابلیت مدیریت برندسناریو4: بهبود توسعه محصول و خدماتسناریو5: بهبود ارز قابلیت های آمیخته بازار یابیسناریو6: بهبود قابلیت کانال مناسب توزیع و ترفیعسناریو7: بهبود استراتژیهای بازار یابیسناریو8: بهبود قابلیت فروشسناریو9: بهبود قابلیتهای اجرای بازار یابی و منابع