طراحی مدل بازاریابی کارآفرینانه دیجیتال در نسل هزاره سوم در صنعت بیمه - تاجیک باغخواص, الهام; شاکرطاهری, سیدحسین; اسماعیل‌زاده مقری, علی; کاباران‌زاده قدیم, محمدرضا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش طراحی و تبیین یک مدل جامع بازاریابی کارآفرینانه دیجیتال متناسب با ویژگی‌ها و الزامات نسل هزاره سوم در صنعت بیمه است. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، آمیخته اکتشافی (کیفی–کمی) است. در مرحله کیفی، داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۱۹ نفر از خبرگان، اساتید دانشگاهی و متخصصان صنعت بیمه با استفاده از نمونه‌گیری گلوله‌برفی گردآوری شد و تحلیل داده‌ها بر اساس نظریه داده‌بنیاد طی مراحل کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت. در مرحله کمی، بر مبنای مفاهیم و مقوله‌های استخراج‌شده، پرسشنامه‌ای ۹۰ سؤالی تدوین و داده‌ها با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج تحلیل استنباطی نشان داد که مدل پیشنهادی از برازش مناسبی برخوردار است و تمامی روابط بین سازه‌ها معنادار هستند. شرایط علّی اثر معناداری بر مقوله محوری داشت و مقوله محوری نیز به‌طور معنادار بر راهبردها تأثیر گذاشت. همچنین راهبردها، شرایط مداخله‌گر و بسترهای زمینه‌ای تأثیر معناداری بر پیامدها داشتند. در میان ابعاد مقوله محوری، استفاده از داده‌ها و تحلیل داده‌ها بالاترین ضریب مسیر را نشان داد و نوآوری در محصولات بیمه و ارتباطات دیجیتال در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. نتیجه‌گیری: یافته‌ها حاکی از آن است که بازاریابی کارآفرینانه دیجیتال در صنعت بیمه پدیده‌ای چندبعدی و ساختاریافته است که موفقیت آن مستلزم هم‌افزایی نوآوری محصول، قابلیت‌های داده‌محور و ارتباطات دیجیتال در بستر تحولات اجتماعی، اقتصادی و فناورانه است.